Za pripremu startera, ulijte 75 ml tople vode u veliku zdjelu. Dodajte kvasac i šećer i miješajte dok se ne otope. Dodajte brašno i ponovno promiješajte da se sjedini. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko sat, sat i pol.
Zagrijte mlijeko, a kada zavre, dodajte ga u veću zdjelu, zajedno s kvascem i jednom žlicom šećera i krenite lagano miksati. Ostavite da odstoji oko 15 minuta.
Dodajte preostali šećer, brašno i žumanjke. Polako miksajte, otprilike 5 minuta, koristeći nastavak za tijesto. Na kraju dodajte starter, koricu limuna, vaniliju, med i veliki prstohvat soli.
Povećajte brzinu miksera i postupno dodajte maslac te miksajte još 10-15 minuta, dok tijesto ne postane meko, glatko i elastično.
Maslacem premažite čistu zdjelu i tijesto prebacite u nju. Pokrijte i ostavite da se diže oko 2 sata ili dok se ne udvostruči.
Kalup za pandoro obilato premažite maslacem, dodajte nekoliko žlica brašna i protresite, tako da cijeli kalup bude pobrašnjen.
Od tijesta oblikujte loptu pa ju prebacite u kalup. Pokrijte i ostavite da se diže do 2 sata, dok ne dosegne vrh kalupa.
Pecite 25-30 minuta na 160 stupnjeva, a zatim smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 30 minuta. Ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Prije posluživanja obilno pospite šećerom u prahu.