Šeherezada torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Šeherezada torta by Julijana Sabljak/Index Recepti: Što ste danas kuhali? Julijana Sabljak/Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Šeherezada torta poznati je desert s kremom od karamele, a priprema se vrlo jednostavno - čak vam neće trebati ni pećnica. Rezultat je bogata, kremasta torta za koju će vas svi tražiti recept i komad više.

Sastojci

Broj porcija
12

Krema od karamele

1,7 lmlijeka
5pudinga od karamele
300 gšećera
250 gmaslaca

Dodatno

2 paketaturskog keksa
500 mlvrhnja za šlag

Priprema

1 Skuhajte pudinge

Od 1.7 l mlijeka odvojite 200 ml, a ostatak stavite da prokuha. U posebnoj zdjelici pomiješajte 5 pudinga od karamele s 300 g šećera i 200 ml mlijeka.


2 Napravite kremu od karamele

Kada mlijeko zavre, maknite ga s vatre i u mlijeko umiješajte smjesu pudinga. Vratite na laganu vatru i miješajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.


Puding prekrijte prozirnom folijom i ohladite. Umutite 250 g omekšalog maslaca pa mu, malo po malo, dodajte puding. Promiješajte i kremu podijelite na 4 dijela.


3 Napravite šlag

Umutite 500 ml vrhnja za šlag i podijelite ga na 4 dijela.


4 Složite tortu

U pleh složite jedan red turskih keksi (kao petit kekse, s čokoladom iznutra), a ako ih nemate, mogu poslužiti i klasične petit kekse.


Na kekse stavite sloj kreme od karamele pa sloj šlaga, a zatim ponovno kekse. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.


5 Ohladite i ukrasite tortu

Tortu ohladite preko noći, a ohlađenu tortu ukrasite po želji i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.