Medenjak kolač

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Medenjak kolač by Shutterstock Shutterstock

Medenjake obožavamo, posebno u vrijeme blagdana, a sada smo pronašli jedan odličan recept koji moramo što prije probati. Riječ je o sočnom medenjak kolaču koji će vam se sigurno svidjeti ako volite medenjake, a recept je u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

2 šalicemlijeka
2 šalicešećera
3 šalicebrašna
1 vrećicapraška za pecivo
8 žlicaulja
3 žlicezačina za medenjake
3 žlicekakaa (po želji)
Napomena: Mjera je šalica od 180 ml.

Nadjev

4 žlicemeda
8 žlicadžema (od šljiva ili šipka)
100 gčokolade za kuhanje

Priprema

1 Pomiješajte sve sastojke za biskvit

U posudu stavite mlijeko i šećer. Miksajte dok se šećer ne istopi pa dodajte brašno, prašak za pecivo i ulje. Još jednom izmiksajte.


2 Dodajte začin za medenjake i kakao

Na kraju dodajte začin za medenjake (može kupovni, a možete napraviti i svoj po ovom receptu), a po želji možete dodati i kakao. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.


3 Ispecite

Smjesu za biskvit ulijte u posudu za pečenje premazanu uljem ili maslacem i pecite 15 do 20 minuta na 200 stupnjeva.


4 Premažite medom i džemom

Nakon što je kolač pečen, premažite ga medom, a zatim i džemom od šljiva ili šipka i ostavite da se malo ohladi.


5 Prelijte čokoladom

Na kraju na pari otopite čokoladu za kuhanje i prelijte ju preko kolača. Stavite u hladnjak na 15 minuta, a zatim narežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.