Domaći začinski maslac

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći začinski maslac

Začinski maslac ukusan je i svestran dodatak mnogim jelima – od pečenih krumpira i povrća, do pečenja, tjestenine i sendviča. No, zašto biste ga kupovali kada svoj možete napraviti kod kuće i njegov okus prilagoditi svojim preferencijama? Imamo recept.

Sastojci

Broj porcija
10
200 gomekšalog neslanog maslaca
2 režnjačešnjaka
2 žlicesvježeg peršina
1 žličicasoli
½ žličicemljevenog crnog papra
½ žličicemljevene paprike (ili ljute paprike po želji)
½ žličicemajčine dušice (ili ružmarina za drugačiji okus)
Napomena: Začine možete prilagoditi svom ukusu pa tako neke od njih možete dodati ili izostaviti.

Priprema

1 Maslac izradite vilicom

Omekšali maslac izradite vilicom dok ne postane kremast i dodajte mu sve začine koje ste pripremili (češnjak i peršin nasjeckajte na što sitnije).


2 Dodajte začine i promiješajte

Sve dobro promiješajte dok se začini ravnomjerno ne rasporede kroz maslac. Kada sve bude dobro promiješano, smjesu stavite na plastičnu foliju i oblikujte ju u kuglu ili rolu.


3 Ohladite

Ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena kako bi maslac bio čvršći i okusi se sjedinili. Također ga možete zamrznuti, ako ga nećete koristiti odmah.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.