Karađorđeva šnicla

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Karađorđeva šnicla by Shutterstock Shutterstock

Karađorđeva šnicla jedno je od najpoznatijih jela srpske kuhinje, iako je bila popularna i u drugim zemljama bivše Jugoslavije. Ime je dobila po vođi Prvog srpskog ustanka, Karađorđu, a sastoji se od sočne svinjske šnicle punjene kajmakom i pohane. Ovaj specifičan način pripreme čini je vrlo ukusnom i sočnom, a njezine bogate arome čine je omiljenom za mnoge svečane prilike.


Sastojci

Broj porcija
4
4svinjske šnicle (300-400 g)
200 gkajmaka
2jaja
brašno
krušne mrvice
sol po želji
ulje za prženje

Priprema

1 Pripremite meso

Za ovo jelo najbolje je odabrati svinjski file, odnosno lungić, koji je najmekši dio svinjetine. Svaku šniclu dobro istucite čekićem za mesom, ali pazite da ne bude previše tanka. Posolite po želji.


2 Napunite

Na svaku šniclu stavite po žlicu kajmaka i pažljivo je zarolajte. Rubove pritisnite da se dobro zalijepe, a po potrebi učvrstite čačkalicama, samo dobro pazite na njih prilikom jela.


3 Ispanirajte meso

Umutite jaja u jednoj zdjeli, a u drugu stavite brašno i krušne mrvice. Šnicle prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa na kraju u krušne mrvice, pazeći da su ravnomjerno obložene sa svih strana.


4 Ispecite

U velikoj tavi zagrijte ulje i pržite šnicle na srednje jakoj vatri, oko 5-7 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.


5 Poslužite

Poslužite toplo uz prilog po želji, poput pomfrita i tartar umaka, pire krumpira, kuhanog povrća ili salate po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.