Svinjski gulaš s njokima od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski gulaš s njokima od krumpira by Shutterstock Shutterstock

Ovog tjedna, Lidl u ponudi ima svježe svinjsko meso za gulaš. Kombinirajte ga s umakom za gulaš koji je snižen 34 posto, šampinjonima koji su sniženi 31 posto i njokima koji su sniženi 25 posto i dobit ćete slastan ručak za dvoje.

Sastojci

Broj porcija
2
350 gsvježeg svinjskog mesa za gulaš
1 vrećicaFix umaka za gulaš
250 gnjoka od krumpira
200 gdomaćih smeđih šampinjona
3 žlicegrčkog umaka od rajčice
začini po želji

Priprema

1 Ispecite meso

U većoj tavi ili loncu zagrijte malo ulja (ako ga koristite). Dodajte svinjsko meso za gulaš i kratko ga popržite sa svih strana, dok ne dobije laganu zlatnu boju (oko 5–7 minuta).


2 Dodajte šampinjone

Zatim dodajte narezane smeđe šampinjone i pirjajte još 3–4 minute, dok gljive ne omekšaju i puste aromu.


3 Napravite umak

U posebnoj posudi pomiješajte sadržaj vrećice Fix umaka s vodom prema uputi na pakiranju.


Dobiveni umak ulijte u tavu s mesom i gljivama. Dodajte 3 žlice grčkog umaka od rajčice kako biste umaku dali bogatiju notu.


4 Kuhajte

Sve dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na srednje laganoj vatri 40 minuta, dok meso ne postane mekano. Povremeno promiješajte.


5 Skuhajte njoke

Dok se gulaš krčka, zakuhajte vodu u posebnom loncu i skuhajte njoke prema uputi na pakiranju. Procijedite ih i ostavite sa strane.


6 Poslužite

Kada je meso mekano, a umak lijepo zgusnut, poslužite ga preko kuhanih njoka.


Po želji, možete sve zajedno lagano promiješati prije posluživanja ili njoke poslužiti kao podlogu, a gulaš preliti preko njih.