U većoj tavi ili loncu zagrijte malo ulja (ako ga koristite). Dodajte svinjsko meso za gulaš i kratko ga popržite sa svih strana, dok ne dobije laganu zlatnu boju (oko 5–7 minuta).
Zatim dodajte narezane smeđe šampinjone i pirjajte još 3–4 minute, dok gljive ne omekšaju i puste aromu.
U posebnoj posudi pomiješajte sadržaj vrećice Fix umaka s vodom prema uputi na pakiranju.
Dobiveni umak ulijte u tavu s mesom i gljivama. Dodajte 3 žlice grčkog umaka od rajčice kako biste umaku dali bogatiju notu.
Sve dobro promiješajte, poklopite i kuhajte na srednje laganoj vatri 40 minuta, dok meso ne postane mekano. Povremeno promiješajte.
Dok se gulaš krčka, zakuhajte vodu u posebnom loncu i skuhajte njoke prema uputi na pakiranju. Procijedite ih i ostavite sa strane.
Kada je meso mekano, a umak lijepo zgusnut, poslužite ga preko kuhanih njoka.
Po želji, možete sve zajedno lagano promiješati prije posluživanja ili njoke poslužiti kao podlogu, a gulaš preliti preko njih.