U velikoj zdjeli pomiješajte sitno nasjeckano meso, pancetu, luk, češnjak i peršin, koje ste sve redom sitno nasjeckali. Dodajte sve začine - sol, papar, klinčić, cimet, muškatni oraščić i limunovu koricu.
Smjesu dobro izmiješajte rukama da se sve poveže. Nema potrebe za dodavanjem riže – za razliku od sarme, arambaši se od nje tradicionalno ne rade.
Odvojite listove kiselog kupusa, isperite ih ako su jako kiseli, i po potrebi odrežite zadebljane dijelove.
U svaki list stavite žlicu do žlicu i pol nadjeva, pa zarolajte kao da radite sarmu – prvo preklopite strane, pa motajte do kraja. Pazite da rolice ne budu prevelike.
Na dno većeg lonca stavite sloj nasjeckanog kiselog kupusa. Po njemu posložite jedan dio suhog mesa i kosti. Potom složite arambaše u krug, čvrsto jedan do drugoga.
Kad složite prvi red, dodajte još malo suhog mesa i nasjeckanog kupusa, pa nastavite s drugim redom arambaša.
Kad su svi arambaši posloženi, sve još jednom prekrijte ostatkom nasjeckanog kupusa. Ulijte umak od rajčice i vodu toliko da sve bude gotovo prekriveno.
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri najmanje 2 do 2.5 sata. Nemojte miješati – ako treba, povremeno samo lagano protresite lonac. Po potrebi dolijevajte malo vode.