Zagrijte pećnicu na 220°C i postavite rešetku u gornju trećinu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli pomiješajte peršin, krušne mrvice, češnjak, jaje, sol i papar. Dodajte mljevenu piletinu i lagano miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Vlažnim rukama oblikujte oko 20 okruglica (svaka od otprilike dvije pune žlice smjese) i ravnomjerno ih rasporedite po pripremljenom limu.
Pecite 12 do 15 minuta. Nakon toga, prebacite pećnicu na grill funkciju i pecite još 2 do 4 minute dok okruglice ne dobiju zlatno-smeđu boju. Dok se peku, pripremite umak.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopite maslac. Dodajte luk i gljive te začinite solju i paprom. Dinstajte 5 do 7 minuta, dok luk ne omekša i lagano porumeni.
Pospite brašno preko povrća i promiješajte. Ulijte bijelo vino i češnjak te postružite dno tave. Kuhajte oko minutu, dok se tekućina ne reducira napola.
Dodajte toplu vodu i grančice timijana te pustite da zavrije. Smanjite vatru i kuhajte otklopljeno oko 5 minuta, dok se umak lagano ne zgusne.
U međuvremenu, u maloj zdjeli umutite vrhnje za kuhanje i žumanjke. Maknite tavu s vatre. Uz neprestano miješanje, polako ulijte smjesu vrhnja i žumanjaka u umak.
Izvadite grančice timijana. Kušajte i po potrebi dodatno začinite.
Na kraju dodajte pečene okruglice, promiješajte da se oblože umakom i poslužite ukrašeno svježim peršinom.