Pečene mini rajčice s češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečene mini rajčice s češnjakom by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

"Pečene mini rajčice s češnjakom, peršinovim lišćem i maslinovim uljem. Prvi put sam to sada radila, kažu da se može poslužiti kao prilog mesnim jelima, kao dodatak u nekim jelima ili jednostavno poslužiti uz pečena jaja", piše naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, a recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?


Sastojci

Broj porcija
1
800 g mini rajčica
4 režnjačešnjaka
1 žlicasvježeg peršinovog lišća
150 mlmaslinovog ulja
1 žličicasoli
Napomena: Mjere su za jednu staklenku od 1 kilograma.

Priprema

1 Ispecite rajčice

Rajčice stavite na papir za pečenje, posolite i stavite peći na 180-190°C oko 25 minuta.


2 Pospite ih preostalim sastojcima

Nakon toga ih izvadite i posipajte češnjakom i peršinovim lišćem koje ste nasjeckali na sitno i zalijte s malo maslinova ulja.


3 Pecite

Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta. Vruće stavite u staklenku, dolijte još malo ulja i poklopite.