Kalup za kruh (25–30 cm) obložite papirom za pečenje ili ga premažite maslacem i posipajte brašnom.
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu svijetla i pjenasta. Dodajte jogurt i ulje te kratko promiješajte.
Prosijte brašno i prašak za pecivo te sve sjedinite u glatku smjesu.
Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte kakao i mlijeko pa dobro izmiješajte. Ako je pregusto, dodajte još malo mlijeka.
U kalup naizmjenično ulijevajte svijetlu i tamnu smjesu. Nožem lagano povucite nekoliko linija kroz smjesu kako biste stvorili efekt mramora.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C (gornji i donji grijač) 45 minuta. Kolač je gotov kad čačkalica izađe čista.
Ostavite kolač da se ohladi 10 minuta u kalupu, a zatim ga izvadite na rešetku. Narežite kada se potpuno ohladi.