Kremasta tjestenina s limunom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta tjestenina s limunom by Shutterstock Shutterstock
Za ovo jelo potrebno je nekoliko sastojaka, a rezultat je kremasta i aromatična tjestenina u umaku s aromom limuna. Po želji posipajte svježim peršinom i poslužite uz salatu po izboru.

Sastojci

Broj porcija
6
350 gtagliatella (široki rezanci s jajima)
250 mlslatkog vrhnja
Sol po ukusu
Svježe mljeveni papar po ukusu

Priprema

1Skuhajte tjesteninu

U velikom loncu zakuhajte vodu i dodajte rezance. Kuhajte 8 minuta ili dok ne omekšaju. Ocijedite i vratite nazad u lonac.


2Sjedinite sastojke

Taman prije nego se tijesto skuha, u maloj tavi za umake sjedinite koricu limuna, slatko vrhnje, sol i papar. Kuhajte 2 minute na srednje jakoj vatri ili dok vrhnje ne zakuha.


3Poslužite

Umak prelijte preko tjestenine i dodajte limunov sok. Dobro promiješajte. Kuhajte još 1 do 2 minute na srednje jakoj vatri miješajući dok se tekućina ne upije. Ako želite, začinite s još malo papra.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
361 kcal
Proteini
9 g
Masnoće
17 g
Ugljikohidrati
44 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi