Meso stavite u veliku zdjelu i lagano promiješajte s maslinovim uljem, češnjakom, začinima i sušenom rajčicom. Nemojte previše miješati kako bi pljeskavice ostale mekane. Oblikujte 6 pljeskavica.
Stavite u hladnjak ili zamrznite 10 minuta kako bi pljeskavice ostale čvrste i zadržale oblik.
Roštilj (ili grill tavu) namažite s ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Pecite pljeskavice na srednje jakoj vatri na roštilju ili grill tavi otprilike 3 do 4 minute sa svake strane dok ne budu u potpunosti pečene. Prebacite na tanjur.
Ocijedite naribani krastavac te ga prebacite u posudu.
Umiješajte jogurt, maslinovo ulje, limunov sok, češnjak i začinsko bilje. Začinite solju i mljevenim paprom.
Ostavite 5-10 minuta kako bi se sjedinili okusi (najbolje bi bilo da prije posluživanja odstoji u hladnjaku sat vremena).
Poslužite pljeskavice uz umak i prilog ili salatu po ukusu.