Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa by youtube
Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa

Juneći šnicli sa graškom i mrkvom u umaku od senfa.

Sastojci

Broj porcija
6
600 gjunećih šnicela
200 gpancete
1crvena paprika
2luka
3 češnja češnjaka
Komadić korijena celera
Sol
Oštro brašno
Suncokretovo ulje
100 mlcrnog vina
Goveđi temeljac
200 mlpasirane rajčice
1 žlicakoncentrata rajčice
Vegeta
Papar
1 pakiranje smrznutog graška i mrkve

Priprema

Pancetu usitnit u sjeckalici, papriku izrezat na male kockice, kapulu nasjeckat, češnjak usitnit, korijen celera naribati.
Šnicele istući s batom za meso, posoliti i s jedne strane uvaljati u oštro brašno.
U tavu staviti suncokretovo ulje i zagrijte ga. Stavite šnicele i kratko popržite sa svake strane. Izvadite ih i stavite sa strane, poklopite.
Ulje u kojima ste popržili šnicele stavite u lonac. Dodajte pancetu i kratko je popržite.
Dodajte kapulu i malo soli da bolje omekša. Dinstajte dok ne omekša. Dodajte papriku i korijen celera. Dinstajte oko 15 minuta. Na kraju dodajte češnjak.
Dodajte crno vino. Dinstajte oko 5 minuta dok alkohol ne ispari. Staviti šnicele u lonac. Ulijte goveđi temeljac da prekrije meso (ako ga nemate možete uliti vodu). Kad prokuha kuhajte 30 minuta.
Dodati pasiranu rajčicu i koncentrat rajčice, sol, vegetu i papar (ja stavljam začine od oka, nemojte pretjerati, bolje je nadodati još kasnije ako fali). Dodajte grašak i mrkvu, promiješajte i kuhajte još oko 30 minuta.
Tijekom kuhanja po potrebi dodajte goveđeg temeljca.
Dodajte senf, promiješajte i kuhajte još pola sata.
Na samom kraju dodajte sitno nasjeckani peršin.