Najbolja Carbonara

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Najbolja Carbonara by Shutterstock Shutterstock

Ovo jelo je talijanska klasika, a mi imamo recept kako će svaki put ispasti kremasta i sočna. Od sastojka trebate kvalitetne špagete, svježa jaja, Pecorino Romano sir, parmezan i guancialu.

Sastojci

Broj porcija
4
2velika jaja, sobne temperature
2velika žumanjka
75 g naribanog Pecorino Romano sira, plus dodatak za posluživanje
75 gnaribanog parmezana
1 žlicamaslinovog ulja
100 gguancialea (slanina od svinjskih obraza s visokim postotkom masnoće), pancete ili slanine, narezane na sitne kockice
¾ kutiješpageta
sol, papar

Priprema

1 Pripremite vodu

Napunite lonac vrućom vodom i posolite. Ostavite sa strane.


2 Sjedinite sastojke

U metalnoj ili staklenoj posudi umutite jaja, žumanjke, Pecorino Romano sir i parmezan. Začinite s prstohvatom soli i izdašnom količinom crnog papra.


3 Pržite guanciale

Stavite vodu da zakuha. Za to vrijeme zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte svinjetinu i pržite dok se mast ne otopi i postane hrskava, ali ne previše. Maknite s vatre i ostavite sa strane.


4 Kuhajte tjesteninu

Dodajte tjesteninu u vodu i kuhajte dok ne bude al dente. Neposredno prije nego što je tjestenina spremna, zagrijte guanciale u tavi, ako je potrebno.


Odvojite šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, a zatim ocijedite tjesteninu i dodajte u tavu na laganoj vatri. Miješajte oko minutu.


5 Poslužite

Vruću tjesteninu stavite u zdjelu za serviranje. Umiješajte smjesu od sira, dodavajući malo rezervirane vode od tjestenine za kremastiju teksturu.


Razdijelite tjesteninu na tanjure, posipajte s naribanim Pecorino sirom i paprom te poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
513 kcal
Proteini
20 g
Masnoće
19 g
Ugljikohidrati
64 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.