Napunite lonac vrućom vodom i posolite. Ostavite sa strane.
U metalnoj ili staklenoj posudi umutite jaja, žumanjke, Pecorino Romano sir i parmezan. Začinite s prstohvatom soli i izdašnom količinom crnog papra.
Stavite vodu da zakuha. Za to vrijeme zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri, dodajte svinjetinu i pržite dok se mast ne otopi i postane hrskava, ali ne previše. Maknite s vatre i ostavite sa strane.
Dodajte tjesteninu u vodu i kuhajte dok ne bude al dente. Neposredno prije nego što je tjestenina spremna, zagrijte guanciale u tavi, ako je potrebno. Odvojite šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina, a zatim ocijedite tjesteninu i dodajte u tavu na laganoj vatri. Miješajte oko minutu.
Vruću tjesteninu stavite u zdjelu za serviranje. Umiješajte smjesu od sira, dodavajući malo rezervirane vode od tjestenine za kremastiju teksturu. Razdjelite tjesteninu na tanjure, posipajte s naribanim Pecorino sirom i paprom te poslužite.
(po porciji)