Kremaste lazanje s tikvicama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremaste lazanje s tikvicama by Shutterstock Shutterstock
Danas postoje mnoge verzije ovog popularnog talijanskog jela, pa tako i ova gdje smo mljeveno meso zamijenili tikvicama. Sočne lazanje sastoje se od sloja mekanog tijesta, tikvica i kremastog umaka.

Sastojci

Broj porcija
4
9 listovalazanja
1 žlicasuncokretovog ulja
1 glavica luka, fino nasjeckana
700 gtikvica, grubo naribanih
2 češnjačešnjaka, gnječena
250 gricotte
50 gcheddar sira
350 gumaka od rajčice

Priprema

1Kuhajte

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U loncu zagrijte vodu i skuhajte listove lazanja. Kuhajte ih 5 minuta dok ne omekšaju. Poplahnite ih hladnom vodom pa poškropite s malo ulja da se ne lijepe.


2Pržite

U međuvremenu u većoj tavi zagrijte ulje pa ispržite luk. Nakon tri minute dodajte tikvice i češnjak te nastavite pržiti dok tikvice ne omekšaju i postanu jarko zelene. Umiješajte 2/3 ricotte i cheddara pa začinite po ukusu. Umak od rajčice stavite u mikrovalnu na 2 minute na najjače.


3Pecite

U većem kalupu za pečenje počnite raditi slojeve - list tijesta, umak od rajčice i umak od tikvica. Sve završite s ostatkom sireva. Stavite u pećnicu i pecite 10-ak minuta dok tijesto ne omekša, a sir bude zlatan.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
405 kcal
Proteini
18 g
Masnoće
21 g
Ugljikohidrati
38 g
Sol
1.36 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.