Ribarska lešada

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Ribarska lešada by Shutterstock Shutterstock

Jednostavno jelo od ribe, povrća, vina i maslinovog ulja uz dodatak začina odličan je način kako da potrošite više vrsta ribe.

Sastojci

Broj porcija
4
2 kgribe ( škarpoč, kokot, ranj, oslić, arbun…)
300 gkrumpira
100 grajčice
100 gmrkve
100 gcelera
100 gluka
100 gkorijena peršina
5 češnja češnjaka
2 lista celera
Peršin
100 mlbijelog vina
Limun
Maslinovo ulje
Sol
Papar u zrnu

Priprema

1 Očistite ribu i povrće

Ribu dobro operite, očistite od utrobe, škrga i ljuske. Krumpir, celer, luk, mrkvu,

češnjak i korijen peršina očistite, dobro operite i po želji narežite. 


2 Kuhajte povrće

U posudu stavite povrće, dodajte sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, bijelo vino i vodu da prekrije povrće. Kada je povrće skoro pri kraju dodajte ribu pazeći na veličinu i teksturu mesa. 


3 Dodajte ribu i poslužite

Ribu kratko prokuhajte, dodajte sok polovice limuna, rajčicu i list celera. Ostavite poklopljeno nekoliko minuta te poslužite posuto nasjeckanim peršinom.