Otprilike tri četvrtine velikog lonca, kapaciteta otprilike 6 litara, napunite vodom, dodajte 1 1/2 žličicu soli i ostavite da zakuha. Dodajte šparoge pa kuhajte 1 do 2 minute dok malo ne omekšaju. Šparoge izvadite i odmah ih ubacite u hladnu vodu, ocijedite i prosušite.
U istom loncu s vodom skuhajte tjesteninu po uputama s pakiranja, taman da bude al dente. Procijedite, ali sačuvajte otprilike 235 ml vode te vratite tjesteninu u lonac.
U međuvremenu u velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 1 žlicu ulja. Dodajte artičoke te ih pirjajte miješajući, 3 do 4 minute ili dok ne dobiju boju. Dodajte češnjak, pirjajte još jednu minutu pa sve dodajte tjestenini.
Ubacite šparoge, kozji sir, peršin, limunovu koricu i sok te preostalu sol i papar. Dobro izmiješajte da se sve sjedini, dodajte vode od kuhanja tijesta te zagrijte. Pospite parmezanom i poslužite.
(po porciji)