Tjestenina s artičokama i limunom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s artičokama i limunom
Ova osvježavajuća tjestenina inspirirana Mediteranom osvojit će vas na prvi zalogaj. Ovo ukusno, zdravo i bezmesno jelo, u kombinaciji s limunom i šparogama, jednostavno je i za pripremu.

Sastojci

Broj porcija
6
2 žličicesoli
230 gšparoga, očišćenih i narezanih
450 gtjestenine (po izboru)
3 žlicemaslinovog ulja
400 gkonzerviranih artičoka, dobro ocijeđenih
2 češnjačešnjaka, nasjeckana
110 gizmrvljenog kozjeg sira
2 žlicenasjeckanog svježeg peršina
30 gparmezana

Priprema

1Zakuhajte vodu

Otprilike tri četvrtine velikog lonca, kapaciteta otprilike 6 litara, napunite vodom, dodajte 1 1/2 žličicu soli i ostavite da zakuha. Dodajte šparoge pa kuhajte 1 do 2 minute dok malo ne omekšaju. Šparoge izvadite i odmah ih ubacite u hladnu vodu, ocijedite i prosušite. 


2Skuhajte tjesteninu

U istom loncu s vodom skuhajte tjesteninu po uputama s pakiranja, taman da bude al dente. Procijedite, ali sačuvajte otprilike 235 ml vode te vratite tjesteninu u lonac.


3Pirjajte

U međuvremenu u velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte 1 žlicu ulja. Dodajte artičoke te ih pirjajte miješajući, 3 do 4 minute ili dok ne dobiju boju. Dodajte češnjak, pirjajte još jednu minutu pa sve dodajte tjestenini. 


4Sjedinite sastojke

Ubacite šparoge, kozji sir, peršin, limunovu koricu i sok te preostalu sol i papar. Dobro izmiješajte da se sve sjedini, dodajte vode od kuhanja tijesta te zagrijte. Pospite parmezanom i poslužite. 

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
343 kcal
Proteini
14 g
Masnoće
14 g
Ugljikohidrati
43 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.