Samoborski kotleti

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Samoborski kotleti by shutterstock shutterstock

Jelo od samo par sastojaka. Napravite prilog po želji.

Sastojci

Broj porcija
5
5svinjskih kotleta
3 žliceoštrog brašna
1režanj češnjaka
50 mlbijelog vina
200 mlpovrtnog temeljca
par grančica svježeg peršina
sol
papar
3 žliceulja za prženje

Priprema

1. Istucite meso

Svaki kotlet istucite batom za meso i nožem zarežite masnoću na rubovima kako bi prilikom pečenja zadržao ravni oblik.


Uvaljajte ih u brašno sa svake strane.

2. Prepržite

U tavi na ulju prepržite kotlete uvaljane u brašno sa svake strane da dobiju boju. Izvadite ih na stranu.

3. Napravite umak

U istu tavu ulijte vino, sitno sjeckani peršin i češnjak. Prokuhajte par minuta, dodajte povrtni temeljac pa vratite kotletu u tavu.


Posolite i popaprite. Polako ih kuhajte u umaku oko pola sata, na laganoj vatri i u poklopljenoj tavi.


Umak će se zgusnuti zbog brašna u koje ste uvaljali kotlete na početku pripreme.

4. Poslužite

Uz samoborske kotlete poslužite kuhani krumpir, rižu ili široke rezance, što god vam je najdraže.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.