U dubokoj tavi zagrijte ulje, pa dodajte pileće batke i zabatke. Pržite ih sa svih strana po par minuta.
U tavu dodajte sitno nasjeckani luk.
Posolite i pirjajte dok luk ne omekša, 5 do 7 minuta. U to dodajte sitno sjeckani češnjak i promiješajte.
Odmah dodajte pelate koje ste narezali na sitno ili pasiranu rajčicu ako ste se odlučili za tu opciju.
Popaprite, ulijte vino i vodu, a na kraju dodajte šampinjone narezane na listiće.
Poklopite žgvacet i pustite da se krčka na laganoj vatri oko sat vremena.
Ako zatreba, tijekom kuhanja dolijte još malo vode, no nemojte pretjerati kako umak ne bi bio previše voden.
Nakon sat vremena kuhanja meso će se lako odvajati od kosti i umak će se zgusnuti. Maknite s vatre, posipajte svježe nasjeckanim peršinom i poslužite dok je još vruće.