Pileći žgvacet sa šampinjonima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileći žgvacet sa šampinjonima by shutterstock shutterstock

Poslužite ga s palentom, a ako niste raspoloženi za kuhanje palente, možete i sa svježim domaćim kruhom.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žlicemaslinovog ulja
500 gpilećeg batka i zabatka
1crveni luk
sol
2režnja češnjaka
200 gpelata ili pasirane rajčice
200 mlbijelog vina
300 mlvode
250 gšampinjona
papar
svježi peršin

Priprema

1. Prepržite meso i luk

U dubokoj tavi zagrijte ulje, pa dodajte pileće batke i zabatke. Pržite ih sa svih strana po par minuta.


U tavu dodajte sitno nasjeckani luk.


Posolite i pirjajte dok luk ne omekša, 5 do 7 minuta. U to dodajte sitno sjeckani češnjak i promiješajte.

2. Dodajte ostale sastojke

Odmah dodajte pelate koje ste narezali na sitno ili pasiranu rajčicu ako ste se odlučili za tu opciju.



Popaprite, ulijte vino i vodu, a na kraju dodajte šampinjone narezane na listiće.


Poklopite žgvacet i pustite da se krčka na laganoj vatri oko sat vremena.

3. Poslužite dok je vruće

Ako zatreba, tijekom kuhanja dolijte još malo vode, no nemojte pretjerati kako umak ne bi bio previše voden.




Nakon sat vremena kuhanja meso će se lako odvajati od kosti i umak će se zgusnuti. Maknite s vatre, posipajte svježe nasjeckanim peršinom i poslužite dok je još vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.