U većoj zdjeli pomiješajte prosijano šećer u prahu, brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte ostale sastojke i umijesite mekano tijesto. Tijesto oblikujte u disk, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku na 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje okrenite te dno lima obložite papirom za pečenje. Ohlađeno tijesto podijelite na 6 jednakih dijelova.
Uzmite jedan dio i tanko ga razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi do veličine 25×35 cm. Dobivenu koru prebacite na lim pomoću valjka i pecite 10 minuta. Pečenu koru oprezno skinite s lima i ostavite da se ohladi. Ponovite postupak s ostatkom tijesta.
Razdvojite jaja. U srednje velikoj zdjeli pomiješajte žumanjke, brašno i 300 ml mlijeka. Ostatak mlijeka ulijte u lonac, dodajte 100 g šećera i vanilin šećer te stavite na vatru.
Zagrijte do vrenja uz povremeno miješanje.
Kipuću smjesu maknite s vatre i ostavite nekoliko minuta da se ohladi. Polovicu izlijte u smjesu sa žumanjcima uz neprestano miješanje kako se žumanjci ne bi zgrušali. Smjesu žumanjaka i mlijeka izlijte u ostatak vrelog mlijeka, promiješajte i vratite na vatru. Kuhajte kremu na laganoj vatri do vrenja uz konstantno miješanje te nakon što zavrije kuhajte još 2-3 minute. Sklonite s vatre, prebacite u čistu zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Dok se krema hladi vi pripremite šaum. Miksajte bjelanjke dok ne postanu bijeli i pjenasti. Postepeno dodajte ostatak šećera uz konstantno miksanje. Kad ste dodali sav šećer nastavite miksati još 10-15 minuta.
U ohlađenu kremu dodajte omekšali maslac i miksajte dok se ne sjedini s kremom. Dodajte šaum te ga umiješajte špatulom.
Na podložak za posluživanje stavite jednu koru, namažite je jednom petinom kreme te na nju stavite drugu koru. Ponavljajte dok ne potrošite svu kremu, a posljednji sloj bi vam trebao biti kora. Složeni kolač prekrijte papirom za pečenje na koji stavite lim za pečenje. Kolač stavite na hladno mjesto i ostavite preko noći.
Čokoladu nasjeckajte na sitne komade i stavite je u srednje veliku staklenu ili metalnu posudu. Dodajte ulje te stavite zagrijavati iznad pare. Zagrijavajte dok se čokolada ne otopi. Promiješajte i kratko ostavite da se ohladi, oko 5 minuta.
Ohlađeni kolač prelijte pripremljenom glazurom. Ostavite 30 minuta da se glazura ohladi i poslužite.