Srdele lešo i krumpir krema na moderno

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Srdele lešo i krumpir krema na moderno by Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin

Damir Tomljanović, chef s bogatim iskustvom u domaćim i inozemnim hotelima i restoranima i član žirija ovogodišnjeg MasterChefa, podijelio je s nama recept za srdele s krumpirom u modernoj inačici.


"Da sam imao ča drugo pri ruci, možda bi i bolje skuhao, ali moj dida je zna reći: 'Za koga je i dobro je'. Zato dobri moji i pošteni ljudi uživajte u spizi, kako kaže moja kuma, veselite se i vidimo se i čujemo opet kada me ulove i kada budem imao vremena. A do tada sve najbolje od srca i budite dobri prema kuharima, jer oni vas hrane kada se vama ne da kuhati. Inače bi bili gladni. Dobar tek", poručuje chef Tomljenović.

Sastojci

Broj porcija
1
120 gsvježih srdela
100 gkrumpira
30 gcrvenog luka
10 gčešnjaka
50 mldobrog maslinovog ulja
1 stručakdomaće rige (rikole)
1mali cvijet brokule
sol
papar
1mala rajčica
100 mlbistre riblje juhe
2 vlasivlasca
kap bijelog vina

Priprema

1 Očistite srdele i povrće

Očistite srdele od iznutrica, škrga i ljuski. Očistite i luk i češnjak i nasjeckajte. Ogulite krumpir i narežite na sitne kockice da ne čekate dugo da se skuha.


2 Pripremite krumpir

Popržite luk na maslinovom ulju, dodajte krumpir narezan na kockice, pržite da uhvati malo boje, dodajte češnjak i zalijte s ribljom juhom.


Kuhajte poklopljeno da se krumpir i sve raspadne. Začinite solju i s malo papra. 


3 Skuhajte srdele

U drugoj tavi na malo maslinovog ulja popržite malo luka i češnjaka nasjeckanih na krupno, možete izgnječiti i rajčicu.


Podlijte vodom, u tome ćete skuhati srdele, ne ih raskuhati, i dodajte brokulu narezanu na manje komade. Stavite kap vina, da kiselina malo stisne ribu da se ne raspadne.

  

4 Podlijte krumpir

Sada slijedi tajna -s juhom od srdela podlijte još malo krem juhu od krumpira, da se osjeti srdela i krumpir jer ona tu služi kao začin.


5 Poslužite

Rikolu ubacite u blender, posolite i usitnite u malo maslinovog ulja.

Poslužite tako da na dno stavite kremu od krumpira, onda srdele i na kraju malo pesta od rikole.

Žiri MasterChefa
Žiri MasterChefa
Chef