Očistite srdele od iznutrica, škrga i ljuski. Očistite i luk i češnjak i nasjeckajte. Ogulite krumpir i narežite na sitne kockice da ne čekate dugo da se skuha.
Popržite luk na maslinovom ulju, dodajte krumpir narezan na kockice, pržite da uhvati malo boje, dodajte češnjak i zalijte s ribljom juhom.
Kuhajte poklopljeno da se krumpir i sve raspadne. Začinite solju i s malo papra.
U drugoj tavi na malo maslinovog ulja popržite malo luka i češnjaka nasjeckanih na krupno, možete izgnječiti i rajčicu.
Podlijte vodom, u tome ćete skuhati srdele, ne ih raskuhati, i dodajte brokulu narezanu na manje komade. Stavite kap vina, da kiselina malo stisne ribu da se ne raspadne.
Sada slijedi tajna -s juhom od srdela podlijte još malo krem juhu od krumpira, da se osjeti srdela i krumpir jer ona tu služi kao začin.
Rikolu ubacite u blender, posolite i usitnite u malo maslinovog ulja.
Poslužite tako da na dno stavite kremu od krumpira, onda srdele i na kraju malo pesta od rikole.