Svinjski vrat u umaku od piva s pireom od celera i cvjetače

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski vrat u umaku od piva s pireom od celera i cvjetače
Svinjski vrat u umaku od piva s pireom od celera i cvjetače

Zahtjevnije za pripremu, ali jako ukusno jelo.

Sastojci

Broj porcija
4
4šnicle svinjskog vrata
2 žlicesenfa
sol, papar
2glavice luka
slatke paprike
300 mlsvjetlog piva ( po potrebi može i više)
40 gmaslaca
3 žlicekiselog vrhnja
1 žlicamaslinovog ulja
malo češnjaka u prahu

Priprema

1Spremite meso

Svinjski vrat dobro posolite i popaprite, premažite senfom te ga kratko popržite na ulju (oko 100 ml).


Šnicle izvadite na tanjur, a na masnoću dodajte luk nasjeckan na kockice.


Luk posolite i dodajte žlicu slatke paprike, kratko popržite i dolijte malo vode.


Kad se luk počne raspadati, vratite šnicle nazad i prelijte pivom.


Poklopiti i pirjati dok šnicle nisu mekane, to je otprilike oko 40 min na srednjoj vatri.


2 Napravite pire

Celer ogulite i narežite na kockice, cvjetaču očistite od listova i natrgajte na komade.


U slanoj, kipućoj vodi skuhajte celer i cvjetaču dok se nisu dobro skuhali. Ocijedite i ostavite 2 minute u cjedilu dok ne izađe višak vode.


U kuhano povrće dodajte maslac, maslinovo ulje i češnjak u prahu, izmiksajte štapnim mikserom ili to sve prebacite u multipraktik.


Kada se povrće izmiksalo, dodajte kiselo vrhnje i dodatno posolite i popaprite po vlastitom ukusu.


Maja Kalaica
Maja Kalaica