Svinjski vrat dobro posolite i popaprite, premažite senfom te ga kratko popržite na ulju (oko 100 ml).
Šnicle izvadite na tanjur, a na masnoću dodajte luk nasjeckan na kockice.
Luk posolite i dodajte žlicu slatke paprike, kratko popržite i dolijte malo vode.
Kad se luk počne raspadati, vratite šnicle nazad i prelijte pivom.
Poklopiti i pirjati dok šnicle nisu mekane, to je otprilike oko 40 min na srednjoj vatri.
Celer ogulite i narežite na kockice, cvjetaču očistite od listova i natrgajte na komade.
U slanoj, kipućoj vodi skuhajte celer i cvjetaču dok se nisu dobro skuhali. Ocijedite i ostavite 2 minute u cjedilu dok ne izađe višak vode.
U kuhano povrće dodajte maslac, maslinovo ulje i češnjak u prahu, izmiksajte štapnim mikserom ili to sve prebacite u multipraktik.
Kada se povrće izmiksalo, dodajte kiselo vrhnje i dodatno posolite i popaprite po vlastitom ukusu.