Čokoladna mileramka

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna mileramka by Shutterstock Shutterstock

Možda samo želite pojesti ukusan komad torte ili planirate rođendansko slavlje, ova čokoladna mileramka uvijek je dobra ideja.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

200 gbrašna
100 gšećera u prahu
1 vrećicavanilin šećera
1 vrećicapraška za pecivo
1 žlicakakaa u prahu
100 gomekšanog maslaca narezanog na listiće

Krema

4 vrećicečokoladnog pudinga
250 gšećera
800 gmilerama
1 litramlijeka

Glazura

200 gmliječne čokolade
200 gčokolade za kuhanje
500 mlslatkog vrhnja

Priprema


1 Pripremite tijesto

Za čokoladno prhko tijesto vam treba : brašno, jaje, šećer u prahu, vanilin šećer, prašak za pecivo, kakao u prahu i omekšani maslac narezan na listiće.


Od ovih sastojaka umijesite tijesto i stavite u hladnjak na pola sata. Potom tijesto razvaljajte pa stavite u kalup za torte promjera oko 24 cm kojeg ste lagano nauljili i pobrašnili.


2 Pripremite kremu

Za čokoladnu kremu skuhajte puding sa šećerom u litri mlijeka, a kad je puding gotov odmah u vrući dodajte mileram pa sve dobro promiješati, najbolje pjenjačom kako vam ne bi ostale grudice.


3 Ispecite

Ulijte kremu u kalup preko tijesta i stavite peći na 170 stupnjeva 45 minuta. Ohladite tortu na sobnoj temperaturi.


4 Čokoladna glazura

Za čokoladnu glazuru na pari otopite mliječnu i čokoladu za kuhanje zajedno sa slatkim vrhnjem.


Prelijte glazuru po ohlađenoj torti i stavite u hladnjak još 2 do 3 sata, a najbolje preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.