Faširanci iz pećnice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Faširanci iz pećnice by Shutterstock Shutterstock

Na našim prostorima jedan od specijaliteta s mljevenim mesom sigurno su i faširanci. Ovo je recept za koji vam ne treba puno ulja za prženje.

Sastojci

Broj porcija
4
700 gmiješanog mljevenog mesa
1crveni luk
2režnja češnjaka
1jaje
1 žličicacrvene paprike
4 žlicekrušnih mrvica
3 žlicemaslinovog ulja
sol, papar

Priprema

1 Pripremite smjesu za faširance

Zamijesite meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice i crvenu papriku.Posolite i popaprite. Ostavite da smjedsa odstoji desetak minuta i oblikujte manje faširance.


2Ispecite

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje pa poredajte faširance. Ukupno 2 do 3 žlice ulja rasporedite po faširancima da se bolje zapeku.


Pecite oko 35 minuta. Možete ih 1 do 2 puta okrenuti tijekom pečenja. Poslužite uz prilog po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.