Puretina u cornflakesu

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Puretina u cornflakesu by Shutterstock Shutterstock

Puretina u cornflakesu savršeni je način da obične pohane odreske opet učinite zanimljivima. Možete je pržiti u ulju ili ispeći u pećnici.

Sastojci

Broj porcija
3
400 gpurećih prsa
sol, papar
150 gcornflakesa
2jaja
2 žlicebrašna
ulje za prženje

Priprema

1Pripremite puretinu za pečenje

Puretinu narežite na male odreske, lagano istucite batom za meso i začinite soli i paprom. Pripremite brašno, umućena jaja i cornflakes koji ste malo rukama izmrvili. 


Uvaljajte puretinu u brašno, zatim u jaja pa u cornflakes.


2Ispecite u pećnici ili ispržite u ulju

Panirane komade posložite na lim koji ste obložili papirom za pečenje ako ćete ih spremati u pećnici.


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 20 minuta odnosno dok se puretina ne zarumeni. Pazite da se odresci ne prepeku jer će se isušiti. 


Ako želite, puretinu možete pržiti i u ulju. Zagrijte ga i pecite panirane odreske sa svake strane par minuta na srednje jakoj vatri dok ne dobije lijepu zlatnu boju.


Meso poslužite uz omiljeni umak i salatu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.