U posudu uspite brašno, sol i ulje pa dodajte mlaku vodu. Ako vam je tijesto presuho slobodno dodajte još vode, a ako se tijesto lijepi dodajte još brašna.
Umijesite mekano glatko tijesto koje se ne lijepi. Za ovo će vam trebati 15 minuta ako mijesite rukama ili 8 do 10 minuta ako mijesite kuhinjskim robotom.
Podijelite tijesto na tri djela i malo ih razvaljajte, lagano premažite s malo ulja i ostavite ih da odmaraju oko sat vremena.
Umutite jaja s vrhnjem, sirom, soli i kukuruznim brašnom pa dodajte izrezano zelje i sve pomiješajte.
Raspodijelite smjesu na tri djela. Na čistom platnenom i pobrašnjenom stolnjaku razvaljajte prvu kuglu tijesta, razvucite pažljivo rukama skroz na tanko i napunite smjesom koju ste podijelili na tri dijela.
Zarolajte tijesto (stolnjak će vam olakšati stvar) i u posudu za pečenje ga stavite u krug i ponovite postupak s ostalim tijestom.
Stavite pitu da se peče na 200 stupnjeva oko 30 do 40 minuta ili dok lijepo ne porumeni.
Nakon 20 do 25 minuta izvadite pitu pa je rukama poprskajte s malo vode, premažite kiselim vrhnjem koje ste dobro izmiješali i pecite još 5 do 10 minuta. Kad je gotova, prekrijte krpom i ostavite da odstoji tek 5 minuta da se prohladi. Poslužite uz jogurt.