Focaccia

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Focaccia
Focaccia
Hrskava, mirisna i mekana. Klasik mediteranske kuhinje poznat još od Antike. Focaccia - pogača od dizanog tijesta nadjevena kvalitetnim maslinovim uljem, krupnom solju, ružmarinom i drugim dodacima. Tijesto se dizalo 24 sata. Sam proces je trajao dva dana. Isplatilo se.

Sastojci

Broj porcija
8
600 mltople vode
1 vrećicasuhog kvasca (jedna vrećica)
2 žličicemeda
740 gglatkog brašna
2 žličicekrupne soli
6 žlicakvalitetnog maslinovog ulja
dodaci po želji

Priprema

1 Zamijesite

Pomiješajte toplu vodu i kvasac. Dodajte med. Promiješajte i ostaviti na toplom mjestu oko 10 minuta. Brašno prosijte i dodajte sol. Promiješajte.


Brašnu dodajte kvasac i sjedinite sve sastojke dok se ne formira tijesto. U drugu posudu dodajte oko 3 jušne žlice maslinovog ulja. Prebacite tijesto u drugu posudu.


Rukom izmijesite tijesto kako bi upilo ulje. Kuhačom dodatno obradite tijesto kako bi pogača bila prozračna i imala rupice.


2 Ostavite u hladnjaku

Posudu poklopite ili prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 24 sata.


Tepsiju nauljite i istresite tijesto na nju. Rukama razvucite tijesto po tepsiji. Prekrijte tijesto kuhinjskom krpom i ostavite još 2-3 sata na sobnoj temperaturi.


3 Ispecite

Uključite pećnicu na 180°C. Tijesto nauljite i još ga prstima razvucite. Ukrasite dodacima po želji. Pecite oko 40 minuta.

Veronika
Veronika