Škampi na buzaru

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Škampi na buzaru by Shutterstock Shutterstock

Za sve one koji ne vole ribu, a žele fini ručak.

Sastojci

Broj porcija
6
1,5 kgškampi
150 mlmaslinovog ulja
6 režnjačešnjaka
2 žlicesvježe sjeckanog peršina
2 žlicekrušnih mrvica
200 mlbijelog vina
sol, papar

Priprema

1Pripremite rajčice

Zarežite kožu rajčice u križ i uronite u kipuću vodu na minutu. Izvadite ih, ogulite i narežite na kockice.


2Pržite škampe

Češnjak nasjeckajte na sitno. U lonac ili dublju tavu na zagrijano maslinovo ulje dodajte škampe i kratko ih popržite. 


Zatim u lonac dodajte nasjeckani češnjak, rajčicu, pola sjeckanog peršina, krušne mrvice, posolite i popaprite te sve dobro promiješajte i dinstajte još 2 minute.


3Skuhajte buzaru

Potom sve zajedno podlijte bijelim vinom, poklopite i ostavite da na laganoj vatri kuha 10 do 15 minuta.


Škampe poslužite dok su vrući, posipajte ostalom količinom sjeckanog peršina.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.