Izmiksajte šećer, jaje, omekšani maslac (ili svinjsku mast) i kiselo vrhnje, a zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo pa umijesite prhko tijesto.
Podijelite ga na dva dijela, umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da odstoji 30 minuta.
Bjelanjke i žumanjke odvojite pa bjelanjke istucite u snijeg.
Pjenasto izmiksajte žumanjke i šećer, dodajte mljevene orahe, oštro brašno i čvrst snijeg od bjelanjaka te sve lagano kuhačom ili gumenom lopaticom pomiješajte u jednoličnu smjesu.
Pećnicu upalite da se grije na 180 stupnjeva.
Jedan dio ohlađenog tijesta razvaljajte na radnoj plohi posutoj brašnom u veličini lima za pečenje.
Pomoću valjka prenesite tijesto na lim za pečenje koji ste prethodno samo malo namastili i posuli brašnom. Po tijestu rasporedite nadjev, a preko naribajte drugi dio tijesta.
Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pečenu i ohlađenu pitu posipajte šećerom u prahu.