Upalite pećnicu da se grije na 230 stupnjeva. Lim za pečenje obložite masnim papirom.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke pažljivo premjestite u zdjelicu da ne puknu. Trebat ćete ih tek kasnije.
Posolite bjelanjke i istucite u snijeg. Ako radite to ručno pjenjačom trebat će vam malo više vremena, ali električnim mikserom bit će brže - trebate 2 do 3 minute.
U snijeg od bjelanjaka dodajte sitno ribani sir. Umiješajte ga gumenom lopaticom lagano i u jednom smjeru tako da snijeg ne padne, odnosno da ne izbijete mjehuriće zraka iz njega.
Na masnom papiru oblikujte dva oblaka od bjelanjaka sa sirom ( i ovo je najbolje odraditi gumenom lopaticom). U sredini oblikujte udubinu u koju će kasnije ići žumanjak.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 230 stupnjeva 3 minute. Sada u one udubine koje ste napravili u oblacima od bjelanjaka i sira pažljivo stavite žumanjke koje ste još na početku kad ste ih odvojili bjelanjaka stavili sa strane.
Pecite još 3 minute. Poslužite odmah uz tostirani kruh, malo sira, kulena, ukiseljenog povrća, avokada, zapravo s čim god želite.