U prosijano brašno dodajte prstohvat soli i naribajte hladni maslac pa razmrvite smjesu rukama.
U smjesu dodajte izrađeni svježi sir, šećer, žumanjak i ako je potrebno, par žlica hladne vode.
Možete naribati i malo limunove korice.
Zamijesite glatko tijesto pa ga premjestite na pobrašnjenu dasku. Još ga malo premijesite pa dodajte još malo brašna ukoliko vam se lijepi.
Oblikujte kuglu pa prekrijte čistom krpom i ostavite otprilike pola sata da tijesto odmori.
Razvaljajte tijesto u veliki četverokut pa oštrim nožem ili kotačićem izrežite kvadrate (cca 8x8 cm).
Na svaki kvadrat stavite žličicu pekmeza.
Preklopite suprotne vrhove u oblik trokuta pa vilicom pritisnite rubove da vam pekmez ne iscuri kod pečenja.
Trokute slažite na lim obložen masnim papirom.
Uključite pećnicu na 200 stupnjeva pa u zagrijanu stavite trokute i pecite ih dok malo ne porumene (nekih 15-20 min).
Ukoliko volite, pospite ih šećerom u prahu dok su mlaki.