Slana štrudla od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Slana štrudla od bundeve by Shutterstock Shutterstock
Slana štrudla od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Ako volite bundevu, ova slana savijača će vam biti sigurno fina.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgbundeve
3 žliceulja
3jaja
sol, papar
200 mlkiselog vrhnja
500 ggotovih kora

Priprema

1 Pripremite nadjev

Bundevu ogulite, očistite unutrašnjost i naribajte. Dinstajte je na ulju desetak minuta, maknite s vatre, posolite, popaprite i kad se prohladi pomiješajte s kiselim vrhnjem i jajima.


2 Zagrijte pećnicu

Upalite pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Veliki lim za pečenje nauljite ili stavite jedan list masnog papira.


3 Zarolajte štrudlu

Na dva lista gotovih kora rasporedite nadjev i zarolajte pa stavite u pripremljeni lim. Isto napravite s ostatkom sastojaka dok ih ne potrošite.


4 Ispecite

Pecite oko 45 minuta, prohladite prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.