Zapečena brokula

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena brokula by Shutterstock Shutterstock

Prilog za bilo kakvo meso na naglo.

Sastojci

Broj porcija
4
600 gbrokule
50 gmaslaca
50 gglatkog brašna
600 mlmlijeka
150 gribane goude
sol, papar

Priprema

1 Blanširajte brokulu

Brokulu natrgajte na manje komade. U posoljenoj vodi je blanširajte 2 minute.


2 Napravite beschamel umak

Na maslacu pržite brašno i zalijte mlijekom. Najbolje je da sve miješate pjenjačom da se ne naprave grudice. Posolite i popaprite. Maknite s vatre pa dodajte naribanu goudu ako želite. Promiješajte da se rastopi.


Isto tako, umjesto da sir umiješate u beschamel, možete ga posipati po umaku kad prelijete brokulu, da se bolje zapeče.


3 Stavite u vatrostalnu posudu

U vatrostalnu posudu (na primjer keramičku za pečenje lasagna) stavite brokulu pa prelijte pripremljenim beschamelom.


4 Pecite

Pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice. Gotovo je kad poprimi zlatnožutu koricu.


5 Poslužite

Ohladite 10-15 minuta i poslužite uz omiljeni komad mesa i salatu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.