Jetrica na engleski način

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Jetrica na engleski način by Shutterstock Shutterstock

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gjetrice
100 gmesnate slanine
200 gšampinjona
2 žliceglatkog brašna
100 mlbijelog vina
1 vezicaperšina
ulje
sol, papar

Priprema

1Pripremite jetricu

Jetricu dobro operite, narežite, stavite u posudu, prelijte mlijekom te ostavite da prenoći. Idući dan je ocijedite, osušite i uvaljajte u brašno.


2Dodajte slaninu

Slaninu narežite na manje komade i popržite je na zagrijanom ulju.


3Popržite jetricu

U istoj posudi popržite i jetricu sa svake strane po 4-5 minuta.


4Dodajte povrće

Peršin operite i narežite na sitno. Šampinjone obrišite čistom krpom te narežite na tanke ploške.


U posudi u kojoj se pržila jetrica popržite nasjeckani peršin i šampinjone uz podlijevanje bijelim vinom.


5Poslužite

Na plitki tanjur posložite prženu slaninu i jetricu te je prelijte smjesom peršina i šampinjona.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.