Zarolane šnicle

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Zarolane šnicle by Shutterstock Shutterstock

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
500 gsvinjskih šnicli
100 gdimljene šunke
200 griže
2 žliceulja
1 žlicamaslaca
lovorov list
sol, papar

Priprema

1Pripremite svinjetinu

Kuhinjskim batom stanjite svinjetinu, na nju stavite dimljenu šunku i zarolajte. Dobivene rolice izrežite na 12 komada i posolite. Na drveni štapić za ražnjiće nabodite po 3 komada, a između svake stavite lovorov list.


2Popržite

Popržite ražnjiće na zagrijanom ulju sa svake strane 6 do 8 minuta.


3Skuhajte rižu

Rižu skuhajte u slanoj vodi sa dodatkom maslaca 20 do 25 minuta.


4Poslužite

U tanjur prvo stavite skuhanu rižu, na nju poslažite svinjske rolice.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.