Sočni čokoladni kolač

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Sočni čokoladni kolač by Shutterstock Shutterstock
Sočni čokoladni kolač by Shutterstock Shutterstock

Obavezan za sve ljubitelje čokolade!

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

7jaja
200 gšećera
150 gglatkog brašna
50 gkakaa
60 gmaslaca

Krema

200 gtamne čokolade
130 gmaslaca
4 žlicešećera u prahu

Priprema

1Zagrijte pećnicu i pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite kalup dužine 23-25 cm, onaj duguljasti za kruh ili kuglof. Stranice premažite maslacem i pospite sa malo brašna, a dno obložite papirom za pečenje.


2Umutite jaja sa šećerom

Umutite jaja sa šećerom i pjenasto ih umutite.


3Pomiješajte brašno i kakao

U posebnoj posudi pomiješajte brašno i kakao te ih prosijte.


4Istopite maslac

Istopite maslac (nemojte da zavrije) i malo ga prohladite.


5Povežite sastojke za biskvit

U smjesu od jaja dodajte pola mješavine brašna i kakaa lagano izmiješajte špatulom pa dodajte istopljeni maslac i ostalu polovinu brašna.


6Smjesu za biskvit stavite peći

Smjesu istresite u kalup i pecite oko 30 min. Provjerite čačkalicom je li smjesa pečena. Biskvit ostavite da se prohladi u kalupu, zatim ga izvadite i ohladite do kraja.


7Ohlađeni biskvit razrežite

Razrežite vodoravno koru 3-4 puta. Kore možete malo natopiti i nekim sokom ili likerom, ali nije obavezno.


8Napravite čokoladnu kremu

Za kremu istopite zajedno čokoladu i maslac pa dodajte 4 žlice šećera u prahu, izmješajte i ostavite na stranu da se ohladi.


9Nafilajte ohlađeni biskvit

Ohlađenu kremu sasvim malo umiksajte ,pa u tankom sloju premažite kore i slažite jednu preko druge. Na kraju premažite i okolo cijeli kolač te ukrasite po želji listićima badema.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.