Hasselback krumpir

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Hasselback krumpir by Shutterstock Shutterstock

Pečeni rebrasti krumpiri, poznati i kao Hasselback krumpiri ili harmonika krumpir.

Sastojci

Broj porcija
4

Krumpiri

8krumpira
8kriške pancete
8 žlicamaslaca
sol, papar

Umak

180 gkiselog vrhnja
2 žlicemajoneze
sol, papar
svježi vlasac

Priprema

1Operite i narežite krumpire

Krumpire nemojte guliti već ih dobro operite sa četkicom pod vodom. Posušite ih i narežite na tanke listiće (harmoniku) pritom pazeći da ih ne prerežete do kraja. 


2Narežite pancetu na listiće

Pancetu narežite na manje listiće i utisnite između proreza na krumpiru. 


3Premjestite krumpire u posudu za pečenje

Tako pripremljene krumpire stavite u posudu za pečenje, posolite i popaprite, te ih premažite omekšanim maslacem.


4Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu

Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva otprilike 1 sat.


5Pripremite umak

Umak pripremite tako da sve navedene sastojke pomiješate zajedno i začinite po želji pa poslužite sa toplim krumpirima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.