Mazanica

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mazanica by TZ Ludbreg TZ Ludbreg

Domaće jelo Ludbrega koje su radile žene koje su doma imale jaja, brašno, mast, vrhnje. Zapravo, to su preteče današnjih štrudli jer tijesto je tanko, maže se isto s mašću ili s uljem. Puni se s jabukama, trešnjama i po želji.

Sastojci

Broj porcija
8
250 goštrog brašna
250 gglatkog brašna
1 žlicamasti
300 mltople vode
2jaja
300 gkiselog vrhnja
malo soli

Priprema

1Zamijesite tijesto

Od brašna, masti i vode zamijesite tijesto.


2Premažite ga mašću i odmorite

Tijesto premažite mašću i ostaviti da odmori sat vremena.


3Odmoreno tijesto prerežite i razvucite

Prerežite tijesto na dvije kuglice i razvucite ga. Podmazivajte ga s mašću.


4Izradite nadjev i savijte tijesto

Izmiješajte 2 jaja, malo soli i 300 g kiselog vrhnja. Pomažite po tijestu.

Savijte tijesto i stavite u lim za pečenje premazan mašću (ili s papirom za pečenje).


5Stavite peći

Pecite na 200 º C 30 do 40 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.