Lički ručak

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Lički ručak by TZG Gospića TZG Gospića
Lički ručak by TZG Gospića TZG Gospića
Lički ručak by TZG Gospića TZG Gospića

Autohtoni lički obrok započinje sirom škripavcem i basom, ličkim polama, te dimljenom slaninom ili pršutom, za glavno jelo možete birati između janjeće juhe sa suhim mesom, kiselog kupusa sa rebarcima i kobasicama, ili janje s ražnja, rezance s gljivama, jela od divljači. Obrok završava uštipcima ili domaćom pogačom. Veliki broj izvrsnih restorana svakog će gosta uvesti u čari okusa i mirisa ličkog kraja. Poznati lički krumpir je trajno zaštićen proizvod na razini Europske unije, zaštita ličkog krumpira temelji se na njegovoj kvaliteti koja proizlazi iz specifičnosti uzgojnog područja i na njegovom ugledu vezanom uz dugu tradiciju uzgoja.

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgkrumpira
800 gkiselog zelja
1 žlicasvinjske masti
400 gsuhe slanine
400 gsuhih rebara
400 gsuhog vrata
400 gdimljene kobasice

Priprema

1Posložite sastojke u lonac

U veći lonac stavite red kiselog zelja, oprano suho meso (slaninu i rebra), žlicu svinjske masti i na kraju preostali dio zelja.


2Prelijte vodom i stavite kuhati

Sve prelijte toplom vodom (u razini zelja) i kuhajte oko 2 sata.

15 minuta prije kraja, dodajte dimljene kobasice i kuhajte dok ne budu gotove.


3Poslužite

Jelo servirajte uz krumpir kuhan u ljusci.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.