Povrće operite, očistite i stavite u posudu zajedno s vinom, vodom i lovorovim listom. Sve zajedno zakuhajte zatim ohladite pa prelijte preko koljenice i ostavite u hladnjaku preko noći.
Meso izvadite iz paca i posušite. Povrće ocijedite, stavite u posebnu zdjelu, a tekućina u zasebnu.
Meso karamelizirajte sa svih strana na svinjskoj masti, izvadite ga i na tu masnoću stavite povrće iz paca i dinstajte dok ne omekša i dobije zlatnu boju. Dodajte komad pancete i prodinstajte ga.
Podlijte tekućim dijelom paca, vratite meso i zakuhajte. Dodajte šljive, začinite i kuhajte dok meso ne omekša.
Kada je omekšalo, meso izvadite, natrgajte, dodajte sitno nasjeckanu pancetu, češnjak iz umaka i nasjeckanu mrkvu. Ohladite, začinite ukoliko je potrebno, promiješajte i stavite u top za kobasice s tankim nastavkom.
Vadite oblike duguljaste 5 cm, širine 0.5 cm. Kratko ih stavite u zamrzivač da se stisnu.
Povrće, šljive i tekućinu izblendajte, prije toga izvadite lovor. Umak vratite u lonac i začinite po potrebi.
Krumpir ispecite u kori kako bi tekućina iz krumpira isparila. Pečeni krumpir ogulite, protisnite i stavite na hlađenje na sobnu temperaturu.
Dodajte jaja, žumanjke, sol i oštro brašno. Zamijesite elastičnu, glatku smjesu. Po potrebi dodajte brašno ovisno o vlažnosti krumpira.
Na pobrašnjenoj radnoj površini tijesto razvaljajte na 5 mm debljine i izrežite pravokutnike veličine 6x3 cm.
Na svaki pravokutnik stavite oblikovani komad mesa, zatvorite sa svih strana i formirajte njok.
Njok skuhajte u kipućoj slanoj vodi 5 -7 min. Poslužite sa umakom i ribanim tvrdim kravljim sirom.