Pinca sa Silbe

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Pinca sa Silbe by Vila Velebita, Silba Vila Velebita, Silba

Pinca po receptu Mirjane Lovrović iz restorana "Vila Velebita" s otoka Silbe.

Sastojci

Broj porcija
12

Pince

2 kgglatkog brašna
8žumanjaka
2jaja
400 gšećera
10 vrećicavanilin šećera
1 žlicasoli
1limun - korica
1naranča - korica i pola soka
500 gmaslaca, omekšalog
200 mlulja
8 vrećicasuhog kvasca
500 mlmlijeka

Premaz i posip

1jaje
šećer za posipati

Priprema

1 Dignite kvasac

Kvasac pomiješajte s manjim dijelom šećera i toplim mlijekom. Pustite desetak minuta da se zapjeni.


2 Zamijesite tijesto

Sve sastojke stavite u jednu duboku i veliku zdjelu, dodajte dignuti kvasac i zamijesite tijesto. Mijesite dok ne postane glatko, bez ikakvih grudica.


3 Pustite da se digne

Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite na toplom 30 do 40 minuta kako bi naraslo. 


4Oblikujte pince

Nakon što je tijesto naraslo malo ga premijesite, podijelite na četiri dijela i oblikujte u lopte.


Premjestite na lim za pečenje obložen masnim papirom i zatim ponovno prekrijte i ostavite još 30-ak minuta da još malo narastu.


Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Počevši od sredine prema krajevima, pince zarežite na tri strane pa pustite da se dižu još 15-ak minuta, taman dok pećnica dosegne temperaturu za pečenje.


5Pecite

Pecite oko pola sata do 40 minuta.


Kratko ih izvadite iz pećnice pa premažite jajetom i posipajte šećerom.

Vratite u pećnicu da se speku do kraja, još 10-ak minuta.