Španjolski umak poslužite na kruhu, s krekerima ili uz pohani sir. Bademi mu daju orašasti okus, a ljuta papričica posebnu dozu ljutine. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.
Sastojci
Broj porcija
2
Umak
100 goguljenih badema
2svježe crvene paprike
1mala ljuta papričica
1rajčica
200 mlmaslinovog ulja
sol
papar
vinski ocat
Priprema
Umak
1Sameljite bademe
Bademe sameljite i prebacite ih u veću posudu.
2Narežite paprike i rajčicu
Paprike, rajčicu i ljutu papričicu očistite i narežite na manje komade.
3Sve pomiješajte
Povrće dodajte bademima. Začinite solju, uljem, paprom i vinskim octom. Sve dobro izmiksajte kako bi dobili gusti umak.
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.