Španjolski umak

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Španjolski umak by Shutterstock Shutterstock

Španjolski umak poslužite na kruhu, s krekerima ili uz pohani sir. Bademi mu daju orašasti okus, a ljuta papričica posebnu dozu ljutine. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.

Sastojci

Broj porcija
2

Umak

100 goguljenih badema
2svježe crvene paprike
1mala ljuta papričica
1rajčica
200 mlmaslinovog ulja
sol
papar
vinski ocat

Priprema

Umak

1Sameljite bademe

Bademe sameljite i prebacite ih u veću posudu.


2Narežite paprike i rajčicu

Paprike, rajčicu i ljutu papričicu očistite i narežite na manje komade.


3Sve pomiješajte

Povrće dodajte bademima. Začinite solju, uljem, paprom i vinskim octom. Sve dobro izmiksajte kako bi dobili gusti umak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.