Ovaj umak s majonezom i francuskim sirom roquefortom odličan je dodatak sendvičima. Umak jakih okusa spoj je majoneze i sira s dodatkom limunova soka. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.
Sastojci
Broj porcija
2
Umak
4 žlicemajoneze
2 žlicesvježeg kravljeg sira
100 gsira roqueforta
50 gkrupno nasjeckanih oraha
limunov sok
Priprema
Umak
1Miksajte majonezu, svježi sir i limun
U veću posudu stavite majonezu, svježi sir i limun. Sve dobro izmiksajte.
2Dodajte orahe i sir
Smjesi dodajte krupno sjeckane orahe i naribani sir roquefort.
3Neka odstoji pa poslužite
Neka umak odstoji pola sata. Probajte pa dodajte soli i limunovog soka ako treba.
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.