Umak od majoneze s roquefortom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Umak od majoneze s roquefortom by Shutterstock Shutterstock

Ovaj umak s majonezom i francuskim sirom roquefortom odličan je dodatak sendvičima. Umak jakih okusa spoj je majoneze i sira s dodatkom limunova soka. Recept je iz časopisa Svijet iz 1990. godine.

Sastojci

Broj porcija
2

Umak

4 žlicemajoneze
2 žlicesvježeg kravljeg sira
100 gsira roqueforta
50 gkrupno nasjeckanih oraha

Priprema

Umak

1Miksajte majonezu, svježi sir i limun

U veću posudu stavite majonezu, svježi sir i limun. Sve dobro izmiksajte.


2Dodajte orahe i sir

Smjesi dodajte krupno sjeckane orahe i naribani sir roquefort.


3Neka odstoji pa poslužite

Neka umak odstoji pola sata. Probajte pa dodajte soli i limunovog soka ako treba.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.