Mrkva glazirana medom i acetom od maraške

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Mrkva glazirana medom i acetom od maraške by Obitelj Matulić Obitelj Matulić
Mrkva glazirana medom i acetom od maraške by Obitelj Matulić Obitelj Matulić

Recept za nesvakidašnji prilog dala nam je Ana Matulić. Radi se o mrkvi glaziranoj u medu i acetu od maraške.

Sastojci

Broj porcija
2

Mrkva

500 gmlade mrkve
20 gmaslaca
1žlica meda
2žlice aceta od maraške
1klementina - sok
svježi timijan
sol, papar

Priprema

1Ogulite i skuhajte mrkvu

Mladu mrkvu ogulite i stavite je kuhati 5 do 7 minuta u kipuću vodu. Izvadite je iz vode i osušite.


2Napravite smjesu od aceta

U zdjelicu stavite sok klementine, aceto od maraške, med, sol i papar. Izmiješajte pjenjačom.


3Zagrijte maslac

U tavi zagrijte maslac i dodajte mrkvu. Okrenite je nekoliko puta na vrućem maslacu, a zatim u tavu ulijte smjesu od aceta.


4Reducirajte umak

Na srednje jakoj vatri okrećite mrkvu, a umak će se pod utjecajem temperature reducirati i pretvarati u glazuru. Taj proces traje od 5 do 7 minuta.


5Poslužite uz svježi timijan

Natrgajte listiće timijana i posipajte po glaziranoj mrkvi.

OPG Matulić
OPG Matulić