Domaćica cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaćica cheesecake by Shutterstock Shutterstock
Domaćica cheesecake by Shutterstock Shutterstock
Domaćica cheesecake by Shutterstock Shutterstock
Domaćica cheesecake by Shutterstock Shutterstock

Cheesecake koji umjesto podloge od standardnih petit keksa ima Domaćice.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

250 gkeksa Domaćica
130 gmaslaca

Krema od sira

1 kgsvježeg sira
4jaja
150 gšećera
1 žličicagustina
1limun (sok i korica)

Čokoladna glazura

200 gtamne čokolade
50 gmaslaca
3 žliceulja

Priprema

1Napravite podlogu

Maslac rastopite na laganoj vatri, a kekse Domaćica usitnite valjkom za tijesto. Pomiješajte i utisnite u kalup za tortu promjera 22 do 24 centimetra kojeg ste obložili papirom za pečenje. Ovo možete napraviti prstima ili uz pomoć čaše s ravnim dnom.


2Pecite

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Kad se zagrije, stavite podlogu od keksa i maslaca i pecite 6 minuta.


3Napravite kremu od sira

Dok se podloga peče, svježi sir pomiješajte sa šećerom, jajima, gustinom i naribanom koricom limuna koju ste prije toga dobro oprali.


Kad ste naribali limun, iscijedite sok i dodajte ga u smjesu sa sirom.


4Prelijte preko podloge

Pripremljenu kremu od sira stavite preko polupečene podloge od keksa i vratite u pećnicu na 45 minuta.


5Napravite glazuru

Tamnu čokoladu grubo nasjeckajte i zajedno s narezanim maslacem otopite na pari. Kada se otopi dodajte tri žlice ulje.


6Završite i ohladite

Nakon što je cheesecake pečen, izvadite ga iz pećnice i ohladite na sobnoj temperaturi pa prelijte čokoladnom glazurom.


Zatim ga prebacite u hladnjak preko noći ili barem na par sati da se stegne.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.