Uramaki gof tartar

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Uramaki gof tartar by Index Recepti Index Recepti
Uramaki gof tartar by Index Recepti Index Recepti

Recept mladog sushi majstora Mladena Križanovića.

Sastojci

Broj porcija
1
50 gfilea gofa
2 mlsezamovog ulja
100 gsushi riže
2 gnori algi
3 gtostiranih sjemenki sezama
20 gavokada
5 gwasabija
10 mlsoja sosa
15 gukiseljenog đumbira

Priprema

1Napravite tartar

Filee gofa narežite na kockice. Dodajte sezamovo ulje, mladi luk i promiješajte.


2Pripremite nori algu

List nori alge stavite na podložak za rolanje sushija.


3Dodajte kuhanu rižu

Ruke posprejajte jestivim uljem kako se riža ne bi lijepila za njih. Rasporedite rižu preko cijele alge i lagano utisnite, ali ne previše.


4Okrenite

Okrenite algu s rižom naopako.


5Dodajte tartar od gofa

Na jedan kraj rasporedite tartar od gofa i avokado.


6Smotajte sushi

Podloškom za motanje sushija napravite sushi rolicu. Posipajte sezamom.


7Formirajte rolicu

Podloškom lagano pritisnite rolicu, formirajte je da dobije oblik sushija.


8Narežite

Uramaki rolice narežite oštrim nožem - od jedne rolice dobit ćete 8 komada.


9 Poslužite

Poslužite sa soja sosom, ukiseljenim đumbirom i wasabijem.

Mladen Križanović
Mladen Križanović
Chef