Aidina kvrguša

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Aidina kvrguša by Aida Draginović Aida Draginović

Kvrguša po receptu Aide Draginović iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

2jaja
0,5praška za pecivo
mlijeko
brašno
voda
sol

Dodatno

6pilećih krila
sol, papar
maslac
mlijeko

Priprema

1Izradite tijesto

U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Naizmjence dodavajte vodu i mlijeko, cijelo vrijeme miješajući dok ne dobijete tijesto gušće nego za palačinke.


2Začinite meso

Pileća krila začinite soli i paprom.


3Ulijte tijesto u lim za pečenje i stavite peći

U prethodno nauljeni i zagrijani lim za pečenje ulijte tijesto, dodajte začinjenu piletinu i pecite na 200 stupnjeva dok ne porumeni, zatim smanjite vatru i još kratko pecite.


4Zalijte kvrgušu

Pečenu kvrgušu zalijte prethodno prokuhanom smjesom mlijeka i maslaca. Pecite 2 minute.