Burek s mesom

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Burek s mesom by youtube
Burek s mesom
Ima li uopće netko da ne voli ukusan i hrskav burek s mesom? Index Recepti donose vam recept za odličan burek s mesom. Ispekli smo ga i sami testirali. Sjajan je, stvarno.

Sastojci

Broj porcija
4

Nadjev

2 glavice luka
2 žliceulja
300 gmljevene junetine
1 žličicasoli
2 žličicesvježe mljevenog papra

Premaz za tijesto

250 mlmlake vode
50 mlulja
1 žličicasoli

Tijesto

500 glistova za pite
2 žličiceulja

Priprema

Nadjev

1Pirjajte

Narežite dvije glavice luka i pirjajte na ulju dok ne omekša. Zatim dodajte junetinu i sve zajedno pirjajte 15 minuta. Smjesu tijekom pirjanja začinite solju i paprom.

Premaz za tijesto

2Sjedinite sastojke

Pripremite premaz za tijesto tako da u zdjelici pomiješate mlaku vodu, ulje i sol. 

Tijesto

3Složite kore

Na nauljenu posudu složite tijesto. Na dno složite 3-4 kore tako da rubovi prelaze rub posude za pečenje, a svaku koru prije slaganja sljedeće premažite pripremljenim premazom.


4Premažite

Ostatak kora natrgajte i natrgane dijelove ubacite na poslagane kore te dodajte još malo premaza. Zatim na to rasporedite žlicu mesa pa ponovno prekrijte nasjeckanim korama. Postupak ponovite još dva puta, a zatim preklopite dijelovima kora koje prelaze rub posude. Završni sloj ponovno premažite premazom za tijesto.


5Pecite

Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva, odnosno dok ne porumeni. 

Ostavite 10 minuta da se ohladi i - dobar tek!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.