Sarajevski ćevapi

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
4h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Sarajevski ćevapi by youtube
Sarajevski ćevapi by Shutterstock Shutterstock
Sarajevski ćevapi
Svima najpoznatije jelo Bosne i Hercegovine, ćevapi. Danas postoje četiri službeno priznate vrste ćevapa, nazvane po gradovima u kojima su izumljeni, pri čemu svaki grad tvrdi da je njihova verzija najbolja. Najčešće se poslužuju u somunu s kockicama luka i kuglicom kajmaka.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgmljevene junetine
20 gsoli (ili po ukusu)
mljeveni papar (po ukusu)
4somuna
goveđa mast za pečenje ćevapa

Priprema

1Začinite meso

Meso posolite, zatim ga ručno umijesite i ostavite da odmori 30 minuta. Ako želite, po ukusu dodajte malo mljevenog papra. 


2Ostavite da meso odmori

Još jednom umijesite meso, prekrijte ga i ponovno ostavite da odmori 3 sata.


3Oblikujte

Kako biste oblikovali meso u ćevape, stavite ga u lijevak ili u dresir vrećicu te ga istisnite tako da oblikujete dugačke kobasice. Kobasice razrežite na ćevape od otprilike 5 do 6 cm. Trebali biste dobiti 40 do 50 komada. 


4Premažite grill tavu

Grill tavu premažite goveđom masti, zatim dodajte ćevape.


5Ispecite meso

Pecite, često ih okrećući kako bi se jednako ispekli.


6Dodajte somune

Kada su ćevapi skoro gotovi, preko njih ili na tavu, staviti somune kako bi se naparili.


7Poslužite

U svaki somun umetnite 10 ćevapa. Poslužite s nasjeckanim lukom i kajmakom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.