Sirup od bazge

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Sirup od bazge by Shutterstock Shutterstock
Sirup od bazge by Shutterstock Shutterstock
Sirup od bazge by Shutterstock Shutterstock

Bazgini se cvjetovi beru za sunčana vremena, i to samo oni potpuno rascvjetani. Ovo je početna mjera za otprilike 4 litre sirupa.

Sastojci

Broj porcija
12
30cvjetova bazge
3 kgšećera
3 lvode
40 glimunske kiseline

Priprema

1Potopite cvjetove bazge

Cvjetove bazge potopite u vodu, dodajte limunsku kiselinu i na kriške narezani limun.

2Promiješajte i ostavite da odstoji

Sve sastojke dobro izmiješajte, ostavite da odstoji na hladnom i tamnom mjestu 24 sata.


3Procijedite

Drugi dan tekućinu procijedite, dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite da stoji još 24 sata uz povremeno miješanje.

4Pretočite u boce

Procijeđeni sirup pretočite u čiste staklene boce.

Na taj ga način možete čuvati do godinu dana na hladnom i tamnom mjestu.


5Poslužite rashlađeno

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.